катастрофа
катастрофа / Снимка: Дарик, архив
Местната дирекция на МВР разположи пътни патрули при всички входно-изходни точки на Бургас. Очаква се около обяд към областния център да се насочат стотици автомобили, които по-рано днес бяха блокирани край Пловдив заради тежък пътен инцидент на АМ "Тракия". От полицията съветват да се използват обходни маршрути за курортните селища на север и на юг от Бургас.. 

Ако пътуващите се насочват към Слънчев бряг добре е да преминат по отсечката Българово-Тънково-Несебър. МВР препоръчва и използването на новия пътен възел в града за пътуване към Созопол /през надлеза за Лукойл край магазин „Джъмбо“ и по новата ул. „Крайезерна“/.

Движението по магистрала „Тракия“ беше затруднено в посока Бургас при км 150 повече от два часа. Малко след 7.00 часа тази сутрин автомобил с турска регистрация, движещ се в посока София, застига и блъска български  автомобил с ремарке, в което се превозва лодка. При удара ремаркето излиза в лента на насрещното движение и блъска друга кола. Няма пострадали. Образувало се километрично задръстване. Движението се е пропускало по две от свободните ленти при ниска скорост.