Ставийски: Дарените пари са мой морален ангажимент
Ставийски: Дарените пари са мой морален ангажимент / netinfo

20 хиляди лева допълнително е дарил Максим Ставийски за лечението на Мануела Горсова. Това съобщи фигуристът след заседанието на Апелативния съд в Бургас. Парите са извън присъдените от магистратите общо около 300 хиляди лева, обещетения за родителите на загиналия Петър Петров и за пострадалата Мануела Горсова.  Дарителският акт е след изплащането на средствата за Мануела, която в момента се лекува в израелска клиника.

“Преди три месеца започнахме да търсим варианти и да преведем пари за Мануела, след като разбрахме че, средствата за лечението й свършват. Първо не можехме, защото сметките са били блокирани, знаете по каква причина. Свързахме се с  израелската болница и чакахме доста Диана Горсова да подпише документите, за съгласието си. Така и не сме се дочакали и преди седмица успяхме да се свържем с бизнесмена Петър Христов който потвърди сметките и стана възможен превода. Смятам , че това е моят морален ангажимент и не исках да го афишираме”-каза Максим Ставийски.

Двамата с Албена отрекоха информациите за евентуално установяване в Русия след края на процеса. “Не обмисляме сега, изобщо такива варианти, чакаме да  излезе решението”, коментираха фигуристите. Максим не пожела да говори и за участието си в руското шоу “Ледена епоха”. Денкова сподели, че са благодарни затова, че в момента имат работа в Москва и Максим може да изплаща обещетенията по делото.

Чуйте повече:

Файл 1  Максим Ставийски  и Албена Денкова за дарените 20 хиляди лева

Файл 1 Максим и Албена за "Ледена епоха"