Владимир Павлов
Владимир Павлов / Веселин Максимов
Владимир Павлов: Оградата е некадърно построена
94970
Владимир Павлов: Оградата е некадърно построена
  • Владимир Павлов: Оградата е некадърно построена
„Има злоупотреби при построяването на оградата на границата с Турция, вложени са по-малко материали и изпълнението е некачествено“. Това заяви в студиото на Дарик Бургас Владимир Павлов – регионален координатор на партия „Възраждане“. По образование той е строителен инженер, а като служител на Гранична полиция преди години е отговарял за поддръжката на оградата именно в Бургаска област.

Повод за неговото недоволство е широко разпространената снимка в интернет от агенция „Булфото“ на съоръжението близо до село Сливарово, на която се вижда как под част от оградата е изровен дълбок повече от човешки ръст и широк няколко метра тунел, вследствие на проливните дъждове в периода от средата до края на миналия месец. През мястото може спокойно да мине голяма група нелегални имигранти.

БСП иска оставките на вътрешния министър и на Валери Симеонов заради оградата по границата

Преди ден пресцентърът на правителството обяви пред медиите, че в района на планина Странджа са паднали дъждове, надвишаващи нормите с от 161 до 304%, именно те са нанесли силни поражения върху възпрепятстващата стена, но са взети незабавни мерки, „отговорните институции са запознати с проблема и незабавно са взели мерки за отстраняването му” и да не се спекулира с проблема, заради държавната сигурност.

Павлов се усъмни, че именно нарушения по планирането и изпълнението, които са станали очевидно ясни след бедствието, са причина обектът да бъде обявен за такъв с национално значение и да бъде засекретен. Той смята, че фундаментът не е бил кофриран, бетонът е изливан направо в дупки в земята, на неправилно малка дъллбочина, не са използвани инертни материали за запълване, а там са поставяни камъни.

Чуйте целия разговор в звуковия файл