Спасиха шестима от смърт на северния плаж
Спасиха шестима от смърт на северния плаж / netinfo

Три деца и една жена бяха завлечени на дъното на морето от мъртво вълнение, а двама мъже получиха тежки контузии при скокове във водата.

14 год. Ваня Щерева едва не стана жертва на солугана/ мъртвото вълнение/ в зоната между 12 и 13 спасителен пост. Ваня е започнала да се дави, но спасителите от двата поста бързо са я локализирали и са успяли да я изкарат на брега невредима.

Към 10 часа в събота в района между 4 и 5 спасителен пост Радослав Градев се е засилил от пясъчната ивица и е предприел рискован скок. За съжаление се е приземил върху главата си в плитка зона и е получил тежка контузии на врата. Има съмнения за счупени прешлени. Мъжът е бил изкаран на брега, обездвижен и откаран с линейка към МБАЛ Бургас.

Около 13 часа 43 год. софиянец Николай Владимиров скочил от моста и след удар в дъното на морето си е счупил крака. Спасителят от вишката на мостика е реагирал светкавично и е извадил пострадалия мъж преди да се удави..

През почивните дни в зоната между 12 и 13 пост се появи подводна река. Солуганът засмука навътре в морето 40 год. пловдивчанка Мария Хубенова и шест годишната и дъщеря Божидара. По същото време на метри от тях е започнала да се дави 9 год. Станислава Димитрова от Бургас.

Общо четирима спасители са успяли да изтръгнат от смъртоностната хватка на морето двете момичета и жената.