Симон Милков: Нека не бъдем безразлични
Симон Милков: Нека не бъдем безразлични / Симон Милков
Симон Милков: Нека не бъдем безразлични
63302
Симон Милков: Нека не бъдем безразлични
  • Симон Милков: Нека не бъдем безразлични

Симон Милков е млад, напорист и целеустремен човек. Срещнахме се него по повод на поредния благотворителен концерт този път в Бургас. Всичко е с една единствена цел...да се помогне на поредния българин в нужда. Симон всеки път успява да ангажира с различните си каузи поп, фолк и рок звезди от българската сцена и определя скромно това като нещо нормално.

Би ли казал няколко думи за самия концерт?

Благотворителният концерт е „Нека не бъдем безразлични за Таня”. Ще се проведе на 11 април, четвъртък от 19 часа в „Дома на нефтохимика”.

Кой ще участва в спектакъла?

Доста родни артисти и певци ще се включат. Драго Драганов, познат като Драго Чая, Тони Димитрова, Стиляна Христова, Тодор Гаджалов, Рафи, Богомил Бонев, Дичо, Анелия, Константин, Юнона, Тони Дачева, Магда „Три мъниста” и още приятни изненади за публиката.  Призовавам всички млади хора  да помогнат на 19 год Таня да се излекува. Да заповядат в Дома на нефтохимика , защото тя е наш връстник. Аз съм например на 23 години.

Какво те привлече в тази история?

Занимавам се от две години и половина с концерти. Имам вече 12 благотворителни концерта. В Русе, Перник, Сливен, Кюстендил, Велико Търново...В този случай майката се обърна към мен. Свърза се с мен през пиар отдела на компания „Планета Пайнер” , защото аз работя съвместно с тях.

В интерес на истината бях решил малко да почина тези месеци, но предвид това, че на 20 април момичето трябва да замине за Полша за рехабилитация, я няма необходимите средства...майка и ме „грабна” по телефона и реших да дойда в Бургас и да направя концерта.

Лесно ли убеди толкова звезди да пренаредят графиците си и да се включат в концерта?

То, това си е нормално. Това е част от организацията. Преди да тръгна към един град, имам набавени изпълнители, уведомил съм ги. Всеки един изпълнител преценява дали може да се отзове. Лесно се съгласяват, но най-лесно приемат поп-фолк изпълнителите. И рокаджиите от БТР са идвали,  Васил Найденов също, Дичо, Август Попов, Драго Симеонов...откликвали са.

Българите са готови за такава благотворителност. Явно в момента държавата е абдикирала от това и ако не сме ние българите да си помагаме сами, няма да има кой.

Как ще бъдат дарени парите?

Начинът е следният: Входът е 7 лв. Билетите се заплащат в деня на концерта.  Искаме да избегнем всички усложнения. Нявсякъде провеждам концертите така, защото иначе процедурата е много тромава. Купуват се билети от ведомствени книжарници, следват данъци и така нататък. Ние искаме да съберем парите за лечение на момичето, а не да ги даваме на държавата. Ще има момичета с урни, полицаи, които охраняват. Няма места запазени, 700 души могат да влязат вътре. Нека да дойдат, ще ги съберем вскички.

Как се чувстваш когато залата се напълни и след концерта дариш парите на хората в нужда?

Имал  съм благотворителен концерт на стадион „Осогово” в Кюстендил. Бяха 6-7 хил души. Сега в Сливен от пожарната искаха да затворят залата. Важно е, че толкова много хора подкрепят  идеята. Най-много ни радва  таз и съпричастност на българите.

А дали съм доволен? Ами, те парите отиват при родителите. Те трябва да са доволни, а не аз. Идеята на моите кампании е чистата сума да бъде преведена в дарителската сметка. Е, разходите ги има винаги ,не всички фирми искат да работят безплатно, но се опитваме да намаляме разходите.

Още веднъж кажи мястото и датата на концерта?

На 11 април от 19 часа в дома на нефтохимика в Бургас. Не бъдете безразлични към Таня. Нека и помогнем.