„Шведска маса” овлажни пресъхнали жрици
„Шведска маса” овлажни пресъхнали жрици / колаж: Златина Гайдажиева
„Шведска маса” овлажни пресъхнали жрици
57006
„Шведска маса” овлажни пресъхнали жрици
  • „Шведска маса” овлажни пресъхнали жрици

И отпочна се четвъртият седмоднев на месеца девети от годината вече четвърта от управлението Му на Онзи, Що Не Позволи На Гьола Край Крепостта Белене Да Погълне Държавата С Големина На Човешка Длан.

Много ленти отрязоха се, много копки изкопаха се и пътища построиха се, но завидяха зълодяите от племето на червените кожи и излезе боляринът Станиший и рече пред хората на агората хулни думи срещу гербератор Ленторезец Първокопник. Поиска вместо гербераторство държавата да се нарича вече БерБераторство с две ББ да бележела се. Друг пък болярин Румений от племето на овчарите също злословия заслови срещу Него.

Тогава възправи се всемилостивия и всеблаг гербератор в Разнородното събрание и  не бяха първи петли пропели Той трижди отрече се от крепостта Белене. И с пръст посочи ги злодяите от рода червен и обвини ги в дела греховни и вредни.

След него покачи се боляринът Делян и думи издума, че благочестиви и пребогати люде от земята американска пари много давали и крепостта Белене искали да строят, светлина от нея на людете да дават.

А тръбачите медийни ерихонски наниколайчиха се и набаречиха се, пък после едно бързо „Осанна” възвестиха.

А съдници строги и силни десница вдигнаха и шамар стовариха върху двамина, що песни лошави пееха и скверни срещу знамето държавно.

И вредом разнесе се вестта, че който пее без да мисли не може да докаже, че е пял и не е мислил зло.

Тогава черни облаци запъплиха по небето, камили кудкудякаха, кучета мълчаха като риби, а братята Галеви потънаха в дън земя и рев, вой и скърание със зъби настана, а родът человечески беше предаден на гибел и обезумление духовно.

Започна предаването „Шведска маса” и двете радиоизчадия Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон срамни глупости заломотиха.

Представете си как двамата сухари и бастуни поведоха лек, игрив разговор за влажността човешка и за необходимостта от предварителна игра, която трябвало да овлажни и най-сухите сухни.

По-читавите слушатели веднага прозряха, че причината за този влажен разговор и вероятното оставане на сухо на двамата радионесретници. Всъщност, причината беше четенето на прогнозата за времето, която обещаваше днешна влажност на въздуха от 50 до 99%.

И песен чу се. Един бард от испанската земя далечна възпя човек един с две ББ в името си. Нарече го „велик” и „човек прекрасен” и пя, та чак се къса. И вместо да изразят възхита, двете магарета пред микрофоните цвилеха непочтително.

След това радиозпуснаха няколко песни на варненската вълчица Стефифешън и след нея ломотеха за култура и литература в Бургас. Четоха се някакви отвратителни коментари на някакви зли и гадни хора с претенции. Ама защо ги четоха, не стана ясно.

Стигна се и до обявяването на темата за обсъждане и тя звучеше тъй: „Ще изчезне ли България като държава?”. След толкова безмислие и кретенизъм пак се чу Стефифешън, която изпя химна.

Тогава не изтрая бат Коста, позвъни и каза, че станата може да не изчезне, ама предаването със сигурност щяло да бъде зачеркнато заради гаврата с националния химн. После сподели, че като гледал какъв е дневният ред на висшето общество и се притеснявал. Най-много се плашел от това, че имало осъдени рапъри, пък нямало осъдени заради изчезнали милиони от програма САПАРД.

След него Ники определи шведската маса като бедна, защото който ядял ряпа, само зяпал.  И той предрече, че нямало да изчезне България. Човекът припомни, че на първи октомври ще се раздават безплатно книги на бургаски писатели и се зачуди защо ги раздават и няма ли да се сбият.

Иван Терзиев предрече, че докато има гайди, тъпани, кавали, дотогава България няма да изчезне. Слушателят добави, че българите са хем едни от най-умните хора в света хем едни от най-тъпите и затова имало баланс.

Накрая Радо Русев рече, че не може да изчезнем, щом можем да продадем гьола край Белене за 250 милиона евро и после да искаме 1 милиард евро. Дори предложи да си продадем на чужденците всичките гьолове.

В допитването на младото дарование Пламена Джигова една бабиера се изцепи, че България ще пребъде, защото тук бил роден Исус Христос и тук някъде Ной направил своя ковчег.

Друга госпожа псува ядно на майка, а трета призна, че ако България не изчезне, ще си направи нов зъб.

Калудовсон и Максимовсон примряха от кеф, предоволни, че младото дарование е прихванало от техния кретенизъм и поздравиха Пламена с най-бързият рапър на Балканския полуостров – Куршун от съседна Турция.

За дейците на културата и саламурата се четоха стихове на бай Давид, който призна в мерена реч, че се съешавал с жрици срещу парици на прибежки и с извинение на припълзявания. Старият сатир и неговата лирика накараха Максимовсон и Калудовсон да пръхтят от удоволствие и пак да леят влага и влажност.

Към края на предаването двамата доубиха и последните останали нерви на горките си слушатели с един от най-новите хитове на мънкалника Джорджано, носещ дебилното заглавие „Правим го в водата” (авторовият правопис спазен).

Тъй се изниза предаването в безмислие и пустота духовна

Чуйте го в звуковия файл под снимката