Как да се работи с деца, имащи специални потребности
Как да се работи с деца, имащи специални потребности / netinfo

Директори на учебни заведения, учители и родители обсъдиха начините, по които да се работи с деца с дислексия. Срещата се проведе в Казиното и е част от Програмата за работа с деца със специални образователни потребности на Община Бургас. Чрез нея се организират и провеждат обучения и дискусии за учители и родители на деца със СОП. Целта на обученията е да се повиши нивото на подготовка на преподавателския екип, който да насърчава децата да се развиват и изграждат като пълноценни личности в обществото.

Във форума участваха Мария Виденова - управител на Сдружение "Инсиеме-Агенция за социално развитие и благотворителност"-София и Стефан Миланов - треньор и аниматор-специалист за работа с деца с дислексия.

Сдружение "Инсиеме-Агенция за социално развитие и благотворителност"-София има богат опит в работата с деца с дислексия. Организацията разполага с набор от квалифицирани специалисти - клинични психолози, специални педагози, арт-терапевти, които работят с деца, учители и родители от цялата страна. Организацията провежда успешно скрининг тестове за децата и развитието на техния талант, консултира учители и родители.

На срещата присъстваха старши експерт по приобщаващо образование към РУО-Бургас, директори и учители от училища и детски градини, ресурсни учители, логопеди, психолози и други специалисти. Деца от Център за подкрепа на личностното развитие и младежи с дислексия от Сдружение "Инсиеме" рисуваха заедно на тема "Пробуждане в цветове". Музикален поздрав към всички присъстващи отправиха Михаела Керемедчиева и Пламен Панайотов.