Международна регата "Кор Кароли" 2017
Международна регата "Кор Кароли" 2017 / netinfo
Капитан Тома Томов
94420
Капитан Тома Томов
  • Капитан Тома Томов
Бургас ще бъде начална точка на тазгодишното седемнайсто поредно издание на международната регата „Кор Кароли“. Състезанието е предназначено за килови яхти. В надпреварата ще се включат около 50 лодки. Участниците ще са от Украйна, Румъния, Австрия, България.

Демонстративна гонка ще се проведе на 12 август от 13:00 ч. в Бургаския залив и ще може да се наблюдава от Морската градина. По време на откриването ще има възпоменание на жената, загинала миналата година по време на „Кор Кароли“.  

Разследват смъртта на Йоанна, загинала по време на регатата "Кор Кароли"

Официалният старт на надпреварата ще бъде на 13 август от 10:00 ч., когато първата гонка ще тръгне по маршрута Бургас – о. Света Анастасия – Свети Влас. Бургазлии и гости на града ще могат да наблюдават събитието от моста, Морското казино и Морската градина.

На следващия ден гонката ще продължи от Свети Влас към Варна. Финалът ще бъде на 15 август във Варненския залив, когато се чества и празникът на морската столица.

Организаторите споделиха, че понякога шкиперът сваля част от оборудването след преминаване на проверките при записване, за да олекоти яхтата, като по този начин средсвото става по-бързо за сметка на сигурността на екипажа.

Чуйте какво каза кап. Тома Томов, председател на Фондация „Кор Кароли“, за превантивните мерки спрямо недобросъвестните капитани в звуковия файл.  

Теодора Динева