Първите бебета проплакаха в „Дева Мария”

Първите бебета проплакаха в „Дева Мария”
Първите бебета проплакаха в „Дева Мария”

Първото новородено бебе вече проплака в родилно отделение на МБАЛ „Дева Мария" Бургас. Малката Марая се появи на бял свят под грижите на екипа на д-р Сияна Драгнева.

Детето се роди преждевременно с цезарово сечение в 8 месец на бременността  и изненада майка си Йовина, баща си Георги и целия персонал на новата болница в квартал Ветрен.

Раждането беше планирано за 12 октомври, но майката пристигна при нас с маточни контракции и установихме „изтичане" на околоплодна течност, раждането беше започнало, установихме „асфикция" на плода, затова се наложи да действаме много бързо -коментира д-р Драгнева.

Марая се роди 1,830 кг., в критично състояние ,затова  денонощно се грижехме за нашето първо бебе - разказват от екипа на д-р Згурова в микропедиатрично отделение.

На втория ден от раждането по препоръка на националния консултант по неонатология доцент Мунджиев пристигна помощен екип от Стара Загора, а методичният  ръководител на родилното отделение проф.Григор Горчев беше постоянно уведомяван за събитията.

Марая вече е в стабилно състояние, наддава на тегло и радва своите родители и целия персонал на МБАЛ „Дева Мария"

Освен нежната госпожица, вече се родиха и три момчета  Борис, Благовест и Божидар

При изписването на Марая родителите и ще получат обещаната от Семир Абумелих стипендия за висше образоване, която е „наречена" на първото бебе в новата бургаска болница.