Пълна зала откри кампанията на “Синята коалиция в Айтос
Пълна зала откри кампанията на “Синята коалиция в Айтос / netinfo

Пълна зала откри кампанията на "Синята коалиция" в Айтос във вторник вечерта. Повече от 600 айтозлии дойдоха да се запознаят с програмата на кандидата за кмет на "Синята коалиция" Стоян Колев и кандидатите за общински съветници.

"При вас в Айтос ситуацията е същата, както в Бургас преди четири години. Какво видях, като дойдох тук? Неподдържан парк, счупих си колата в една дупка. Единствените хубави плочки са в центъра - разбрах, че са поставени с пари от бюджета. Грехота е в днешно време, при толкова европейски пари, да се харчат собствени средства", каза на айтозлии Костадин Марков, областен председател на СДС-Бургас и зам.-кмет по строителството в Община Бургас.

"Ситуацията при вас е същата, както в Бургас преди четири години. Тогава поискахме доверието на бургазлии и го получихме. Много хора от СДС участват в управлението на Бургас и градът се промени. Искрено ви желая това да се случи и в Айтос", добави той.

В листата с кандидатите за съветници на "Синята коалиция" влизат грамотни и успели хора, а не чиновници, които цял живот разхождат костюмите си от служба на служба. В Айтос има младежки дух, този град има нужда от промяна, каза и Вълчо Чолаков, член на Националния изпълнителен съвет на СДС. Да подкрепят сините в Айтос дойдоха също председателят на общинския съвет на СДС Бургас Константин Райков, секретарят на СДС Иван Андонов, който е и в националното ръководство на младежката структура на партията - МСДС.

Бизнесмени от цялата страна, с които кандидат-кметът на "Синята коалиция" Стоян Колев е установил контакти за бъдещи инвестиции в Айтос, също присъстваха на откриването на кампанията.

"Изключително щастлив съм, че днес в Айтос има дясно обединение. Убеден съм, че това е правилният и единствен път Айтос да се управлява добре. Свидетелство за това са качествата на кандидат-кмета на "Синята коалиция" в Айтос Стоян Колев и кандидатите за съветници. Тяхната ясна и изпълнима програма за управление е гаранция за бъдещето на Вашата община. Време е да върнем професионализма и разума в политиката", се казва в поздравителния адрес от председателя на СДС Мартин Димитров, изпратен специално за откриването на кампанията.

Айтоските сини, както и присъстващите на откриването местни хора получиха поздравление и от евродепутата Надежда Нейнски, по чиято покана Стоян Колев посети Европейския парламент. Тя увери, че ще съдейства на Стоян Колев във всичките му бъдещи проекти и ще посети Айтос при първа възможност.

Айтоски таланти до късно вечерта веселиха уважилите откриването на кампанията. В програмата се включиха младата оперна певица Деница Желева, групата за стари градски песни "Реверанс" към Военен клуб - Айтос, певческият състав при читалището, спортен клуб "Орел" - Айтос, детски фолклорен танцов състав "Славейче", певицата Йорданка Илиева и любимият на айтозлии дует "Страст".

"Синята коалиция" в Айтос участва в местните избори с №22 в бюлетините за кметове и съветници.