/ Община Бургас
Атрактивното състезание ROBO CHALLENGE BURGAS` 2022 ще се проведе на 6 юни
Второто издание на атрактивното състезание ROBO CHALLENGE BURGAS` 2022 ще се проведе на 6 юни зад открита сцена „Охлюва“, от 15.00 часа.

Община Бургас

Футуристичната надпревара ще протече в четири кръга - мини сумо, следене на линия, състезание с Лего роботи, демонстрация на роботи. В нея ще се включат ученици от профилирани, професионални гимназии и средни училища в Бургас.

Представят колекция от над 650 вида пясъци от екзотични места в Бургас

Целта на състезанието е учениците да демонстрират знания и умения в областта на съвременните информационни технологии, управлението на кибер физични системи и алгоритми.

Състезанието ROBO CHALLENGE BURGAS` 2022 се организира от Община Бургас, Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, Център за подкрепа на личностното развитие-Бургас, със съдействието на фирма „ТехноЛогика“.

Община Бургас

Канят се всички ученици от 8-12 клас, изучаващи или обичащи да програмират, да участват в състезанието, което още веднъж ще затвърди авторитета на Бургас на център на информационните технологии.

Допълнителна информация за състезанието с роботи и записването за него, може да получите на следните телефони: 056/ 843-643 - зам. директори на ЦПЛР; 056/ 825-809 и 0885/ 985-433 - кариерни консултанти в ЦПЛР.