/ iStock
Бургас ще е топ фестивална дестинация и през лято 2022. Хиляди фенове се очаква да пристигнат край морето, за да видят и чуят любимите си звезди - Горан Брегович, Джейсън Деруло, Арктик Мънкис, Лос дел Рио, тийн идоли, инфлуенсъри, ютубъри, звезди на диско и клубната музика. Локацията е вече утвърдена в международната фестивална карта - Морска гара Бургас, съобщават от Общината в града.

Звездното фестивално лято ще започне с легендарния Горан Брегович. Композиторът, китарист и певец с международна слава, който превръща всеки концерт в емблематично събитие, ще бъде част от първия мащабен български фестивал, посветен за Джулай морнинг – Stereo Festival. Той ще се проведе от 30 юни до 2 юли. В него ще вземат участие Оркестъра за сватби и погребения на Брегович, Кирил Джайковски, DJ DEEKLINE, Ed Solo и обичаните български групи, сред които Ъпсурт, Стефан Вълдобрев и Обичайните Заподозрени, Керана и космонавтите, Б.Т.Р, Контрол и So Called Crew, 100 Кила, Спенс и Миленита. Към фестивала ще се присъединят и водещи диджеи у нас - Mascota, Emil Prize, Ivan Shopov Cooh & Trigaida.

От 5 до 7 август Морска гара Бургас е „запазена“ за Spice music festival. Над 20 световни изпълнители ще се включат в четвъртото издание на феста. Сред тях са Shaggy, Gipsy Kings, Arash, Gala, Лос дел Рио с тяхната „Макарена“ и др. Тази година сцените ще бъдат две - главна и Диско.

Актуални имена от световната клубна сцена ще вземат участие в Solar summer festival 2022. Фестивалът за електронна музика ще събере феновете на хаус и техно музиката на 12 и 13 август. И тази година е предвидено и допълнително дневно хаус парти на остров Света Анастасия. Цената на билета включва и транспорт с корабче.

Шефилдската четворка Arctic Monkeys акостира на 12 август на Морска гара Бургас. Отличаваната многократно с награди Brit група се оказа топ попадение, тъй като феновете разграбиха билетите за концерта им веднага след като бяха пуснати в продажба.

Световната звезда Jason Derulo идва за своя първи концерт в България на 14 август в Бургас. С интереси и забележителни успехи в поп, r ‘n b, фънк, хип хоп и соул музиката, Derulo е истински музикален хамелеон, който стои еднакво добре както в класически колаборации със Stevie Wonder и Keith Urban, така и в дуети със съвременни поп звезди като Demi Lovato, Tesher, Adam Levine и Nicki Minaj. Изключително популярен е и в интернет платформите - с 50 милиона последователи е в Tik Tok.

Eдинственият по рода си фестивал в Европа, който събира на едно място най-обичаните инфлуенсъри, актьори, влогъри, спортисти и певци – бургаският TEEN BOOM FEST, тази година ще очаква хилядите си фенове на 20 и 21 август. Над 30 са топ актуалните лица от социалните платформи, които ще се срещнат на живо със своите почитатели на Морска гара. Очаква се световноизвестен инфлуенсър да вземе участие в третото издание на мащабното тийн събитие.