/ БТА
Мястото на Исмаил Осман зае единствено номинираната Нуртен Османова
Председателят на Общинския съвет в Руен Исмаил Осман подаде оставка на днешното заседание. Той заяви, че решението за оттеглянето от поста е лично негово, защото поема по нов път.  

"Преди десетина дни четиринадесетото заседание на Общинския съвет не се проведе поради това, че не успя да събере кворум. Тогава разбрах, че кметът на Община Руен е събрал част от съветниците, които не присъстваха на сесията.

Бяхте използвани, за да не се проведе заседанието, а имаше важни решения, които трябваше да вземем. Въпреки това не се сърдя на никой от вас, но бяхте подведени", каза Осман на колегите си общински съветници. 

Мислих известно време и реших да подам оставка. Знам, че върху кметовете има натиск, върху вас има натиск, а не искам да има напрежение в Общинския съвет, посочи Осман и уточни, че е смятал да се оттегли от поста след парламентарните избори, но ситуацията в момента го е принудила да направи това по-рано.

Преди да застане начело на Общинския съвет той бе 14 години кмет на община Руен. След 30 минути почивка започна процедурата за избор на нов председател. Мястото на Исмаил Осман зае единствено номинираната Нуртен Османова. Гласуването бе тайно.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Галя Тенева, БТА