Пожар горя във вилна зона край Банево
Пожар горя във вилна зона край Банево / netinfo
Вчера около 18.00 ч. във Второ РПУ Бургас е получено съобщение за възникнал пожар във вилна зона «Боровете» в с. Банево. Установено е, че пожара е възникнал по непредпазливост от запален огън за приготвяне на зимнина. Огънят е потушен от два противопожарни автомобила с осем огнеборци. От инцидента са засегнати седем дворни места с масивни и временни постройки. Точната стойност на нанесените щети е в процес на установяване.

Във връзка с очакваното зачестяване на пожарите през месец август пожарникарите препоръчват:

Да не се пали огън на открито във ветровито време. Вятърът способства за бързо разпространение на пожара и това е особено страшно, ако е в близост до горски масив или стопански постройки.

Особено да се внимава при приготвянето на зимнина на открито, като огънят да не се оставя без надзор, тъй като паленето на огън в селските дворове също крие сериозна опасност, поради плътното застрояване в граничещите със съседите места

В никакъв случай да не се пали огън в междублоковите пространства, където са паркирани много автомобили, както и близост до бензиностанции и газстанции, складове за леснозапалими и горими течности.