Новият спортен комплекс в Поморие е проектиран във формата на чайка.
Новият спортен комплекс в Поморие е проектиран във формата на чайка. / Снимки: Община Поморие
Многофункционален спортен комплекс - истинско украшение в архитектурните стилове ще бъде новия дом на спортистите в Поморие. Новината съобщи кметът на града Иван Алексиев. Идейният проект вече е готов, предстои да възложим работното проектиране, подчерта гой.
Сградата- ще бъде изградена във формата на чайка и ще бъде разположена на морския бряг, върху терен от 30 дка в района на бившата жп гара.

Пространството е логичен завършек на крайморската алея, естествена връзка между двете части на града и следва да бъде ангажирано с обществена функция.

Иван Алексиев
netinfo


„Вашите успехи днес са двигателят, който ни движи напред. Предстои да възложим работното проектиране”, каза още Алексиев.
Сградата е проектирана така, че дава възможност за функционално развитие на околните парцели.
Тя със сигурност ще привлече и допълнителни инвестиции в района.

спортен комплекс Поморие
netinfo

За визията на спортния комплекс проектантите се вдъхновяват след като стилизират два емблематични за Поморие образа – този на чайката и на вълната. Ето защо, съгласно проекта, покривът е оформен като птица в полет, като под едното си крило тя ще приютява многофункционална спортна зала със съблекални и технически помещения, а под другото – плувен басейн. Между тях е предвидено общо пространство, играещо ролята на разпределително фоайе.

Амбициозният проект включва изграждане на паркинги и облагородяване на околното пространство с детски площадки, зеленина и търговски обекти.