/ община Бургас
За първи път бургазлии не искат детски кът. От общината в морския град припомнят, че още през лятото жителите в бл. 88 и на ул. „Юрий Венелин“ №24 в к-с „Лазур“ заявиха категоричното си нежелание под прозорците им да има детски кът, а преди три години те събраха и подписи.

На среща при кмета тази година недоволните жители дори декларираха готовност сами да демонтират съоръженията за игра.

В отговор на странното искане, каквото за първи път постъпва в Общината, беше инициирана подписка в районното кметство. От 26 август до 5 октомври се включиха 134 души. От тях 8 са ЗА, а 126 гласуваха ПРОТИВ премахването на детския кът. Така че той остава на своето място.

Бургас е част от международната карта за кемпер зони

Детски кът там е имало още през 2006 г., но със стар модел съоръжения за игра. Настоящият си добър вид той придоби през 2018 година, когато бяха монтирани съоръженията, декоративната ограда, поставени бяха нови пейки.

Аргументите на противниците на детския кът бяха следните, че се "събират не само деца, а и възрастни. Виковете и крясъците продължават вечер до малките часове. В блока живеят много възрастни, както и работещи хора, които се нуждаят от почивка.“

Община Бургас се отнася с уважение към мнението на всеки свой гражданин и е съгласна, че всеки заслужава да може да се порадва на своето любимо време – за игра на децата, за почивка на възрастните. Но Общината не можеше да вземе еднолично решение по този въпрос, тъй като очаквано се потвърди, че е твърде вероятно друга група да иска запазване на сегашното статукво, информират още от пресцентъра на администрацията.

 
община Бургас