Пенсионер изгърмя с 3 900 лева «врътка»
Пенсионер изгърмя с 3 900 лева «врътка» / netinfo

Фалшив банкер измами 60 годишен софиянец с 3 900 лева. Пенсионерът обменил 2 000 евро в офис на банка ДЗИ в Бургас, след което със свой 64 годишен спътник от Бургас излязъл от клона.

 

На кръстовището на улица «Стефан Стамболов» и «Сан Стефано» двамата били настигнати от непознато за тях лице, което се представило за служител на банката и заявило, че парите са «белязани» и трябва да бъдат подменени.

 

Двамата мъже последвали «мнимия банкер» до жилищна кооперация, намираща на улица «Васил Левски» №7, където към тях се присъединил и друг мъж, който заявил, че трябва да бъдат сменени и неговите пари.

 

Четиримата се качили на третия етаж в кооперацията, където мнимия банков служител е взел парите на второто «измамено» лице, качил се е на друг етаж и след малко, връщайки се му е подал друга парична сума.

 

60 годишния софиянец убеден от сделката, подал на «мнимия банкер» сумата от 3 905 лева и зачакал той да се върне. След известно време потърпевшият алармирал служителите от Първо РПУ Бургас за измамата.