Парасейлинг - хит сред чужденците в Слънчев бряг
Парасейлинг - хит сред чужденците в Слънчев бряг / netinfo

Чуждите туристи на южния плаж в Слънчев бряг пощуряват по параплейсинга. Полет с парашут от моторна лодка, с изглед към цялата брегова линия на курорта от високо е най-ползваната услега на плажа това лято. Срещу сумата от 60 лева те се извисяват екипирани над морето, получават адреналин на макс, а панорамната гледка им предоставя надлъж и нашир, както цялата морска ивица, така и красотите на Несебър, Свети Влас, Обзор, Равда, чак до Поморие. Цената за трима фенове на екстремните изживявания е 110 лева.
Смелчаците излитат от моторната лодка със задължителните спасителни жилетки, като предварително са минали кратък курс от професионален инструктор. Приземяването също е на моторницата, а не на пясъка, каквато е практиката по други плажове, каза Кирил Спасов, управител на Южния плаж Слънчев бряг. На лодката присъства и фотограф, който запечатва моменти от полета.
Парасейлнгът е една от сравнително новите атракции по морето. Екскурзията „Птичи поглед" продължава около 12 минути и предлага опознаване на морските красоти от 40 до 80 метра височина.
Парасейлинг парашутът е напълно обезопасен, атракцията се извършва навътре в морето, поясни Иван Рочков, отговорник на морските аткракциони на плажа. Рочков разказа, че сред едни от най-интересните туристи извисили се от южния плаж високо в облаците са били 71-годишен украински авантюрист и съпругата му на 38 години. Преди години най-интересната атракция беше водното колело, сега обаче го изместиха парасейлингът, "бананът", джетове, паракрафти и още различни видове екстремни преживявания. Модата е и в надуваемите съоръжения, които се теглят от джетове и бързоскоростни лодки, заяви Рочков.