Отново Шекспир  за бургазлии
Отново Шекспир за бургазлии / Дарик Бургас

Пиесата „Както ви харесва” от Уилям Шекспир е новото премиерно заглавие в афиша на бургаския драматичен театър „Адриана Будевска”. Една от най-популярните пиеси на великия драматург със знаменитата фраза „Този свят е сцена, където всички хора са актьори...” не е поставяна до момента в Бургас. Премирният спектакъл ще бъде 26 февруари от 19 часа в ДТ ”Адриана Будевска”. 

Постановката е дело на режисьора и директор на театъра Борислав Чакринов, който поставя Шекспир за втори път и признава, че публиката ще каже дали екипът е успял да мине през трудния текст.

Чакринов е подбрал и музиката към спектакъла и я определя като свободна компилация от песни на Елвис, Франк Синатра, АББА, Далида, Адамо и малко от мюзикъла „Фантомът в операта” на Ендрю Лойд Уебър. 

Сценографията е на Вячеслав Парапанов. Главната женска роля е поверена на младата гастролираща актирса Мила Банчева. В спектатъла участват още Юрий Ангелов , Валери Еличов, Златко Ангелов, Николай Стоименов, Асен Лозанов, Стоян Памуков, Красимир Кацаров, Иван Григоров, Полин Лалова и други.

Три представления на „Както ви харесва” са планувани за месец март– на 5, 18 и 31. На 6 април пиесата ще бъде представена и пред софийската публика в Сатиричния театър.

195 хиляди лева е субсидията за културния институт тази година, като в нея е включена и издръжката на театралния фестивал „На брега”-съобщи още Борислав Чакринов. За миналата година трупата е имала 120 представления. Над 40 000 зрители са гледали спектаклите на Бургаския театър, при средно 80% запълване на местата в залата.

Още за смисъла на Шекспировия текст и предизвикателството да бъде поставян днес, за подмяната и за любовта от гледната точка на режисьора чуйте в прикачения файл: