/ Община Бургас
Бургаското ОУ „Елин Пелин“ направи важна крачка към прилагането на най-модерните технологии и методи на обучение. Учебното заведение представи своя STEM център, в който децата ще усвояват знания чрез използването на различни технологии, съобщават от Общината в града.

На представянето на новото образователно пространство присъстваха зам.-кметът Йорданка Ананиева, представители на учебни заведения от различни градове в страната и експерти в сферата на образованието.

Директорът Пепа Запрянова и педагози от ОУ „Елин Пелин“ представиха възможностите, които центърът „STEM – наука без граници“ притежава, и демонстрираха как те се прилагат на практика.

Община Бургас

Той има за цел да обедини всички изучавани дисциплини, като учебният процес се осъществява чрез бинарни уроци. Чрез съчетаването на знания от различни предмети децата ще развиват по най-добрия начин своето логическо мислене. Работата в среда от такъв тип дава добра възможност за развитие на креативните, творчески и познавателни способности на учениците.

Една от концепциите на проекта „STEM – наука без граници“ е образователният процес да се фокусира в развитието на силните страни на ученика, като насърчава развитието на неговия талант, да изследва света, да задава въпроси, да прави логически връзки и изводи.

Община Бургас

Представянето на новия учебен център бе празник за цялото училище, в който своите умения и талант показаха с музикални и танцови изпълнения творчески групи от различни класове.