Общо 40 спирки по бързата линия
Общо 40 спирки по бързата линия / Пресцентър

Общо 40 спирки в двете посоки ще има по трасето на бъдещата Бърза автобусна линия от приекта „Интегриран градски транспорт на Бургас". Някои от тях ще бъдат на нови места, други - на съществуващите в момента. Всяка от тях ще е с платформа на нивото на автобуса за хората с увреждания, които ще бъдат отопляеми против заледяване зимно време.

Предвидени са рампи, места за сядане, заслони от слънцезащитно закалено стъкло, информационна система, машини за продажба на билети и павилиони за вестници. На големите станции са предвидени места за хора с увреждания, за майки с малки деца и колички, и тоалетни. Спирките ще бъдат без джобове, за максимално бързо слизане и качване.

Бързата линия ще прави бързи и удобни връзки с всички останали автобусни линии, като пътниците ще могат да комбинират пътуването си до всяка дестинация с купуване на само един билет, независимо от броя на прекачванията. Линията ще е дълга 15 километра, нейното трасе е условно разделено на две линии - към „Славейков" и към „Изгрев".

Тя ще започва от мястото на сегашното „обръщало" в комплекс „Меден рудник". Там ще бъде построен нов модерен терминал със система за видеонаблюдение, буферен паркинг за изчакване на 6 автобуса, санитарни възли, информация в реално време и озеленяване.

Централната автобусна спирка от "Интегриран градски транспорт" ще бъде на булевард „Сан Стефано", близо до пресечката с "Александровска". В дълбочина тя ще се простира върху сегашния плочник между Бургаския свободен университет и помощното училище "Отец Паисий".