Незабравим лагер за децата на Дневен център за деца с увреждания
Незабравим лагер за децата на Дневен център за деца с увреждания / снимка, община Средец, пресцентър

Една седмица, изпълнена с незабравими преживявания за деца, родители и ръководители от Дневен център за деца с увреждания гр. Средец, бе пролетният лагер в хотел „Галери" гр. Хисаря, организиран от директора на центъра и благодарение на всеотдайната подкрепа на кмета на община Средец - инж. Иван Жабов. Това стана възможно със средства на реализирани икономии от бюджета на социалната услуга за предходната година.
Програмата включваше запознаване с туристически дестинации, съчетаващи културно-исторически забележителности и история, и прекрасна природа в гр. Калофер, гр. Карлово и гр. Сопот. Посетен бе и ДЦДУ гр. Сопот, където децата имаха възможността да създадат нови приятелства, а екипите обмениха професионален опит.
Усмивката не слизаше от личицата на децата, когато в следообедните часове посещаваха спа услугите в хотела, и преди всяка вечеря всички участваха в спортни дейности в близкия парк. В смесени отбори заедно с родители и ръководители те играха на народна топка, волейбол, федербал и др.
Това беше едно изживяване, което ще остави дълготраен спомен у деца и възрастни. Това беше една приказка, която нямаше да бъде написана без съдействието и подкрепата на кмета на община Средец - инж. Иван Жабов.