Наркотиците били открити при демонтажа на регистрационните номера. Това е новото законово изискване срещу рискови шофьори.
Наркотиците били открити при демонтажа на регистрационните номера. Това е новото законово изискване срещу рискови шофьори. / Снимка: bTV
Жандармеристи засекли джигит на пътя, свалили номерата на колата и наркотиците светнали
Синтетични наркотици, скрити зад задната регистрационна табела откриха полицаи при демонтажа на номерата на „Мерцедес CLS 63”, управляван от 34-годишен мъж от Бургас. Находката открили служители на жандармерията. Към 19.30 часа в сряда униформените пътували към Несебър, когато непосредствено след кръговото кръстовище на изхода на Бургас, били изпреварени от дясната страна и засечени от мерцедеса. Жандармеристите последвали шофьора. Спрели го на около 100 метра от разклона за Каблешково. Тестът с дрегер отчел, че управлява с 1.03 промила алкохол в кръвта. На водача е съставен акт, като според новите изисквания трябвало да се свалят и регистрационните набели. Тогава светнали и дозите с наркотика-зад табелата са намерени  две полиетиленови пликчета, едното – с метаамфетамин, а другото - бяло прахообразно вещество, чийто точен състав е в процес на изясняване.
Шофьорът е проверен и за употреба на наркотици, апаратът отчел положителен резултат за „консумация” на кокаин и метаамфетамин. Водачът е задържан за 24 часа.