/ Община Бургас
Рекорден брой ученици ще преминат прец центъра на Бургас по време на тържественото шествие за 24 май. Според данни на общинска администрация, регистрирали са се 8 000 души. В предишни години цифрата е била най-много 6 000.

8 000 ще шестват на 24 май

То ще потегли в 10:30 часа от площад "Тройката" и ще премине по "Александровска" и „Богориди". Краят е на Терасата пред културен център "Морско казино". В 11:00 часа на сцена "Охлюва" започва концертът "България - дела велики и народ възродени".

В него ще участват Роси Кирилова, Йордан Марков, Дани Милев бенд, фолклорен ансамбъл "Чинари", детски хор "Милка Стоева", възпитаници на Музикалното училище и детска градина "Вълшебство".  Водещ е Драгомир Драганов.

Най-награждаваното училище в Бургас изпрати абитуриентите си (СНИМКИ/ВИДЕО)

От 12:00 часа в галерията на Дружество на художниците на улица "Александровска" 22, ще бъде открита изложбата "24 май". Тогава ще бъде връчена наградата "Млад художник на годината" на името на Руси Стоянов.

По време на шествието временно ще бъде спирано автомобилното движение по улиците "Левски", "Лермонтов", "Фотинов", "Цар Симеон" и "Демокрация".