Над 10 000 лeва бяха събрани за Генка
Над 10 000 лeва бяха събрани за Генка / Организационен комитет

Над 10 000 лева бяха събрани само за една вечер по време на благотворителния концерт в помощ на младата учителка Генка Димитрова, която страда от рядък вид рак на меките тъкани. По този повод на сцената на бившия Културен дом на нефтохимика се появиха Тони Димитрова, Любо Киров, Руслан Мъйнов, Владимир Спасов и Мария Чернева, Иван Ченов, Катя Георгиева, Zandra & Sve, Георги Дюлгеров, Кристина Гугучкова и много други танцови и вокални изпълнители.

В същото време във фоайето на залата се проведе базар, на който посетителите закупиха играчки и изделия предоставени лично от малчуганите от ОДЗ „Зорница Звездица". След края на концерта нотариус Димана Митева преброи 3 693 лева. Общата сума с приходите от билети беше точно 10 437 лева. До момента за каузата са събрани 47 247 лева, което даде на Генка възможност в деня на концерта да замине за университетска болница „Хадаса" в Израел.

Там нейното лечение ще проведе д-р Даниела Катц - специалист в премахването на този вид редки тумори на меките тъкани. Следващата стъпка ще бъде операция за отстраняване на раковите образувания. Пълната сума за лечението е над 75 000 лева, затова кампанията за събиране на средства продължава.