На среща с проектантския екип бяха обсъдени основните стъпки при разработването на Общия устройствен план (ОУП) на община Поморие
На среща с проектантския екип бяха обсъдени основните стъпки при разработването на Общия устройствен план (ОУП) на община Поморие / Снимка: Община Поморие
Основните стъпки при разработването на Общия устройствен план (ОУП) на Поморие, ключът за решаването на редица проблеми в общината, бяха обсъдени на среща с проектанския екип. Процедурата вече напредва, а приемането на ОУП е от изключително значение, тъй като в момента такъв не съществува, а причината е, че от 2005 година приемането му е било възпрепятствано многократно.

Предложението за нов старт бе направено от градоначалника Иван Алексиев, за по-малко от пет месеца бе събрана и по-голямата част от необходимата информация.

Кметовете на населените места от общината предоставиха писмени предложения, очертавайки в тях проблеми от дневния ред, както и визия за разширение на съответното селище. От своя страна, проектантите в графичен вид презентираха подготвения към момента опорен план на заданието.

„Общият устройствен план е превенция срещу неправомерно разпореждане с имоти, а от друга - той създава възможности и ще даде насоки за правилното развитие на всяка една територия в общината. Предстои ни много работа, но към момента работим изключително стегнато и в срок”, коментира кметът на община Поморие Иван Алексиев. Той подчерта, че разчита на доброто взаимодействие с всички институции.