Интернет
Интернет / netinfo
МВнР обяви обществена поръчка за избор на фирма, която да изработи изцяло нов Интернет сайт на ведомството. За целта ще бъдат похарчени почти 70 000 лева, срещу които потребители ще видят изцяло нов дизайн и гъвкава навигация. Нивото на сигурност на платформата ще бъде значително повишено, става ясно от документите по поръчката, показа проверка на "Дарик". По план, вътрешното министерство ще разшири и обхвата на информацията, която ще бъде обществено достъпна в Интернет.
 
„Началната страница следва да е изградена от самостоятелни блокове обособяващи информацията по различни критерии – навигационни елементи, календар за организация на периодичните публикации, основна новина/съобщение с вкл. снимка, препратки със силен визуален акцент (банери), карета с отделни новини, актуални съобщения, профил на купувача и др. теми с периодичност на публикуване. Следва да се обособи визуално каре, за публикуване на важна информация, което да има силен визуален акцент, който привлича вниманието“, се посочва в изискванията.
 
Оферти ще се приемат до 6 февруари, тази година. Участниците следва да реализират дейностите по разработка и внедряване на Интернет портала на МВнР в рамките на 2 (два) месеца от подписване на договора. Избраната фирма ще има и ангажиметн по поддръжката на сайта в продължение на една година.