Махат бариерите по плажовете в Царево
Махат бариерите по плажовете в Царево / netinfo
Община Царево поде кампания за свободен достъп до плажните ивици, по инициатива на кмета Петко Арнаудов. Проверките за непревомерните препятствия се осъществи с участието на данъчни служители. Акцията започна на юг от река Караач, откъдето започва общината, и ще продължи до всички плажове до Резовска река.

Открити бяха две бариери на бившия къмпинг “Юг”, на които за вземаните такси не се издава касов бон. Проверката установи, че там се събира такса „Вход” 2 лева. За финансовото нарушение данъчните съставиха протокол на великотърновската фирма ЕТ „ СИИ Стар –Васил Петков”, арендатор на плажа.

Бариера е поставена и на входа на вилно селище „Лазурно море”, собственост на българското дружество „Кортекс трейдинг” АД. Управителят на ваканционното селище обясни, че таксата, която се заплаща на входа, е за ползване на паркинга пред хотела.

Кметът Арнаудов съобщи, че от общината не са издавани разрешения за поставяне на каквито и да е оградителни съоръжения, такива няма да бъдат издавани и разпореди незабавно премахване на бариерите.

Данъчните инспектори съставиха още два протокола за нарушение в местността „Кумкашлъ”. Проверките ще продължат и през другата седмица.