/ ThinkStock/Getty Images
Учениците се връщат утре в класните стаи
Грипната епидемия и грипната ваканция на територията на Бургаско са отменени. Това обяви днес директорът на Районната здравна инспекция Бургас д-р Георги Паздеров след заседанието на епидемиологичния щаб в сградата на Областна администрация.

Вълчев: След грипната ваканция има два дни за оформяне на първия срок

Така на практика, утре четвъртък, учениците в Бургаско се връщат в класните стаи. Детските градини обаче остават със засилен филтър.

областен щаб

"Пикът на заболеваемостта беше до средата на миналата седмица. В понеделник все още имахме епидемиологични стойности, но във вторник и сряда започнаха да спадат", каза д-р Паздеров.
 
„Няма необходимост от удължаване на учебен срок, в рамките на учебния материал и не са необходими такива мерки“, заяви Областният управител Вълчо Чолаков.За последната седмица заболелите в Бургас са 444 от наблюдаваното население, а в началото на епидемията броят им беше 468 души.

2124 училища са в грипна ваканция

От Областния щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания напомнят, че въпреки отмяната на грипната ваканция, остават в сила противоепидемиологичните мерки за децата до 4-годишна възраст и т.нар. "засилен филтър" в детските ясли и градини, който е дал положителен резултат