Снимка: община Бургас
Снимка: община Бургас

Кметът Димитър Николов отличи дейците от сферата на културата, които са спечелили престижни награди и са дали своя значим принос за развитието и опазването на духовното богатство. Церемонията се проведе в Експоцентър "Флора - Бургас".

"Уважаеми представители на изкуството и словото. Радвам се, че съм тук сред вас, за да споделя емоцията от предстоящия красив празник. Няма по възвишено нещо от това да почиташ знанието и просветата. Гордеем се с вашите постижения и нека те получават уважение и признателност. Продължавайте с гордост и самочувствие да отстоявате славата на Бургас като град на творци и таланти", каза по време на церемонията кметът Николов.

Ето и част от имената на дейци на културата, които получиха признание по повод 24 май:

Юрий Ангелов  - актьор, Драматичен театър "Адриана Будевска" - за изключително присъствие на театралната сцена и цялостен принос в развитието на културата в Бургас. Маестро  Цанислав  Петков - диригент, Държавна опера - Бургас - за професионални успехи като диригент и популяризирането на Бургас на националната сцена. Десислава Минчева - Тодорова - актриса и Неделина Роселинова - актриса, Държавен куклен театър - Бургас - за изключителни професионални успехи и ролите им в спектакъла "Филифьонката, която вярваше в бедствия", носител на наградата "Икар" за 2019 година. Стоян Стоянов -  артист - балетист, Професионален фолклорен ансамбъл "Странджа" - за съхраняване и популяризиране на българския фолклор, професионализъм и успехи с ПФА "Странджа" - Бургас.