Временното правителство да реагира за случая с турските автобуси
Временното правителство да реагира за случая с турските автобуси / netinfo
Водачът на листата на ГЕРБ в Бургас призова институциите да реагират за да не се допуска напрежение
Автобуси
93049
Автобуси
  • Автобуси
Напрежение има и това е факт. Важното в случая обаче е институциите да си свършат работата. Всяка една форма на организиран вот, крие съмнение за контролиран вот, а все пак свободният вот е тържество на демокрацията. Ето защо защо искам да призова служебното правителство и институциите да се ангажират сериозно с проблема. Това каза водачът на листата кандидати за народни представители от ГЕРБ в Бургас Ивелина Василева на въпрос за преминаващите през последните два дни автобуси през българоро-турската граница с избиратели за предстоящите на 26 март предсрочни парламентарни избори.
Тя допълни, че ролята на служебното правителство е да направи възможното да организира едни честни и прозрачни избори, а на да поставя приоритет уволнения и назначения на служители по държаните постове.
Относно опита на определени политически сили да направят кампанията си, чрез демонстрации и опити да блокират границата, бившият министър на Околната среда и водите коментира: Тук е важна категорична и ясна намеса на служебния кабинет и всички ангажирани със сигурността и спокойното протичане на изборния процес институции.
Чуйте повече в звуковия файл: