Обучение по алтернативна физическа активност ще се проведе на 19 юни в БСУ
Обучение по алтернативна физическа активност ще се проведе на 19 юни в БСУ
Интересното обучение ще събере хора на различни възрасти и деца на 19 юни в БСУ

Обучение  по алтернативна физическа активност ще се проведе на 19 юни в БСУ в катедра "Педагогика"  от 09.00 до 16.00 часа. Инициативата е част от общинската програма "Активни и здрави Бургас".

Оптималното здравословно състояние е сериозен дивидент от направена инвестиция в придобиването на знания и изграждането на трайни навици в ранна детска възраст.

Културата на здравословен начин на живот е пряко свързана със самооценката и самочувствието, нивото на продуктивност и изява у човек. Доказано е, че навици за съзнателно дишане и движение, физическа и спортна дейност, изграждат здрава основа за разгръщане потенциала на децата и израстването им в добри, съзнателни и отговори граждани.

Обучението е насочено към специалисти в Предучилищна и начална училищна педагогика.

Целта е да се представят алтернативни и иновативни методи на физическа активност за деца и ученици на възраст между 3 и 10 години.

Обучението включва теория и практика. Акцентира се на интерактивни занимания със спортно образователен характер на открито, с игри развиващи емоционалната интелигентност, двигателната култура, личностното израстване. Интеграцията на "Свободата на движение" - практика включваща съзнателно дишане, разтягане и движение, в унисон с момента и емоцията.

Лектори и водещи на практикум с доказани резултати в работата си с деца и подрастващи. Вели Аслан, който е водач на клуба по джуджицу  "Хикари Доджо Бургас" ще представи темата "Дишането - ключът!". 

Юлиян Казепов се включва с лекция на тема  "Дишай осъзнато!" и "Дишането и децата!", а Стоян Димитров ще се включи с лекциите "Ученик - учител"; "Спорт и забава".

Легендата на женския NBА - Гергана Брънзова ще се представи с две теми -  "Съзнание и тяло в едно" и "Свободата на движение".