/ БГНЕС
3-годишно момченце и баба му са били държани близо 20 часа като заложници в апартамент в Бургас. В ранния следобед на 22 юни те са били изведени от жилището в бургаския кв. Слайвейков“. Задържан е 36-годишният баща на детето.

Близо 20- часовата драма със заложници се разигра в апартамент в блок 51, етаж 4, в комплекс „Славейков“. Семеен скандал между 36-годишен мъж и жена му довел на адреса полицейски патрул. Униформените успели да изведат оттам 31-годишната жена, живееща на семейни начала с него. Той ги заплашил, че ако продължат да упорстват, ще заколи тригодишния си син и допрял във вратлето му кухненски нож.
 
След заплахата успял да заключи входната врата, барикадирайки я с мебели и заковавайки я с подръчни средства, като останал в апартамента на четвъртия етаж с детето и 75- годишната си майка. Сформиран бил екип от Областна дирекция на МВР, Института по психология към МВР, сектор „Криминална полиция”, Специализирани полицейски сили и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”.
 
Извършено било външно наблюдение и разговори със съседи на 36-годишния бургазлия за уточняване на детайли по случая. С похитителя преговаряли психолозите, ситуацията била усложнена от декларациите на бургазлията, че разполага с огнестрелно оръжие и взривни вещества, които ще детонира при евентуален опит за проникване в апартамента.
 
Днес в ранния следобед, след внимателна преценка и анализ на създалата се ситуация екип от „Специализираните полицейски сили” щурмувал през терасата апартамента, като извел невредими тригодишното момченце и неговата 75-годишна баба. Похитителят е задържан за срок от 24 часа и отведен във Второ Районно управление - Бургас.