Димитър Николов
Димитър Николов
Димитър Николов: Трябва да имаме прецизен проект
102081
Димитър Николов: Трябва да имаме прецизен проект
  • Димитър Николов: Трябва да имаме прецизен проект
Със закупуването на новите електрически автобуси, времето между курсовете ще бъде намалено. Ако местната администрация успее да защити проекта си за новите екологични машини, Бургас ще се нареди сред градовете, в които се предприемат реални стъпки за намаляването на вредните емисии във въздуха.

Това коментира кметът на Бургас Димитър Николов след положителното гласуване на местния парламент, което даде „зелена светлина“ за кандидатстване по нoвaтa пpoцeдypa „Mepĸи зa aдpecиpaнe нa тpaнcпopтa ĸaтo изтoчниĸ нa зaмъpcявaнe нa aтмocфepния въздyx” по OП „Oĸoлнa cpeдa”.
 

Бургас - все по-близо до 60 милиона за нови електрически автобуси


“Трябва да подготвим прецизен проект. Бургас е в конкуренция с останалите градове в страната – никой не е длъжен по право да ни предостави 56 нови електрически автобуси. Нашият проект трябва да бъде добре защитен, за да получим финансиране”, каза Николов. По думите му, старите автобуси, от които Бургасбус няма да има нужда, ще бъдат продадени.

„Всички нови машини, които са оборудвани с климатици, се движат само в града. Имаме оплаквания от жителите на съставните селища. Сега ще можем да използваме тези добре оборудвани автобуси и за линиите към останалите населени места в общината.
 
Предстои обявяването на обществена поръчка за избор на доставчик на машините. Шефът на Бургасбус Петко Драгнев прогнозира пред „Дарик“, че интерес към нея ще проявят европейски и азиатски производители на автобуси.

Още от Димитър Николов, чуйте в звуковия файл: