Децата на Сунгурларе рисуват история
Децата на Сунгурларе рисуват история / netinfo

Витражи, пластики и картини, пресъздаващи богата и славна история на винарския край, изложи на открито в градския парк Община Сунгурларе. Произведенията са дело на най-малките жители там. Част от тях са били представяни на международния конкурс "Трифон Зарезан", други са останали малко забравени в архива. По идея на кмета на Сунгурларе и екипа му,уникалните проекти бяха извадени "на светло" на 1 юни. Чрез тях от администрацията искат да поощрят талантливите деца в общината и да акцентират върху една традиция, която сплотява семейства, съхранява историята и е част от бита на жителите - лозарството.
Събитието по инициатива на Община Сунгурларе обедини децата от всички населени места там. На обща сцена в градския парк те преставиха своите артистични умения, а празника допълниха ТФ "Петлите".
"Сунгурларе е стар лозарски район, с богата история, традиции във винопроизводството и голямо международно признание през годините, но най-голямото съкровище тук са децата - те са бъдещето на общината. Ето защо политиката на местната администрация е те да имат стимул да продължат, както традициите, така и своето лично развитие, чрез изкуството", каза кметът инж. Васил Панделиев.
Празника за децата завърши с рисуване на открито. Инж. Панделиев, заместниците му Диана Гурева, Хатидже Георгиева и председателят на ОбС, събраха около себе си децата от всички възрасти и селища за колективна снимка. Общата фотография ще огрее входа на сградата на Общината като спомен за малките и големите жители на Сунгурларе и начало на едно приятелство.