Дали откритото тяло е на изчезналата Валя ще е ясно до дни
Дали откритото тяло е на изчезналата Валя ще е ясно до дни / netinfo

До два дни ще бъде ясна ДНК експертизата, която ще покаже дали намереното тяло в морето до Бургас е на изчезнала преди месец медицинска сестра Валентина Иванова. Това съобщи за Дарик говорителят на полицията в града Цветелина Раднева. Тя допълни, че има голяма вероятност откритият труп да е на изчезналото момиче.
В следобедните часове на 18 май до вълнолома на пристанище Бургас 18-годишно момче откри полуразложен труп на жена, който по-късно служители на Гражданска защита и криминалисти отнесоха в отделение „Съдебна медицина" на бургаската болница.
По неофициални данни това е тялото на 24-годишната Валентина Иванова. Тя беше обявена за издирване на 15 април, след като ден по-рано, около полунощ, без документи и багаж напуска дома си. Последно е била видяна от таксиметров шофьор същата нощ, който я е оставил на входа на Морската градина.
Сред тиражираните версии бяха самоубийство, тъй като видеокамери на моста са заснели скачане на човек през нощта. Другите версии за изчезването на медицинската сестра бяха убийство и отвличане.
Близо месец приятелят на Валентина, с който тя е живеела на семейни начала в дома на родителите си, апелираше за помощ при издирването й, чрез социалната мрежа. Близките й отхвърляха версията Валентина сама да е посегнала на живота си.
По неофициална информация външните белези и дрехите на откритото тяло в морето съвпадали с тези на изчезналото момиче. От полицията неофициално потвърдиха, че вече е имало и разпознаване от близки на изчезналата. Откритият труп обаче е в напреднала фаза на разложение и единствено ДНК експертизата ще докаже категорично дали тялото е на Валентина.