Водач във временното класиране след изминалите пет турнира е Валентин Люцканов от "Черноморец" - Бургас
Водач във временното класиране след изминалите пет турнира е Валентин Люцканов от "Черноморец" - Бургас / netinfo
Водач във временното класиране след изминалите пет турнира е Валентин Люцканов

Харпунистите от клуб "Черноморец" - Бургас станаха вицешампиони на България от 49-то Държавно първенство по подводен риболов, което се проведе в акваторията на Созополския залив.

Пламен Арабаджиев, Антон Арабаджиев, Николай Танев и Валентин Люцканов събраха 330,28 точки в крайното отборно класиране, следвани от състезателите от "Марлин" - Приморско, които се наредиха трети с 122,25 точки. Първенец е отборът на "Несебър" с резултат от 421,07 точки.
В надпреварата взеха участие състезатели от Бургас, Варна, Приморско, Несебър, Шабла и София. За индивидуален първенец се съревноваваха 38 харпунисти от 10 отбора, като най-добрите 12 си оспорваха титлата. Първенец стана Мирослав Илчев от "Несебър" с актив от 209,43т.  Втори се класира петкратният шампион на България - Валентин Люцканов от "Черноморец" - Бургас, със 195,17 точки. Третото място е за Веселин Томов от "Несебър" със 190,19 точки.  Челната петица се допълва отново от двама представители на бургаския "Черноморец" - Пламен Арабаджиев е четвърти с 183,61т., а пети е Антон Арабаджиев със 158,31т. Водач във временното класиране след изминалите пет турнира е Валентин Люцканов от "Черноморец" - Бургас, следван от Мирослав Илчев от "Несебър" и Антон Арабаджиев от "Черноморец" Бургас. 

Бургаска гордост: Националите по подводен риболов 9-ти в света

Днес бургаските състезатели, които са ядрото на националния отбор на България по подводен риболов, заминават за Хърватска, където започва подготовката им за 31-то Евро-африканско първенство. Нашите ще влязат в надпревара с най-добрите 18 отбора на Стария континент и Африка от 13 до 17 септември в бившата югославска република.