Българите от Малага помагат на Генка в борбата с рака
Българите от Малага помагат на Генка в борбата с рака / netinfo

Българското училище в испанския град Малага ще се включи в събирането на средствата, необходими за лечението на учителката Генка Димитрова.
Асоциация „Малага-България-2010" провежда ежегодни коледни тържества в сградата на неделното училище „Родина". Този път на мероприятието ще се разиграе благотворителна томбола, а събраните от нея средства ще бъдат предоставени за лечението на Генка. Всеки, който живее в Малага и околностите, може да стане част от благородното дело, което ще се състои на 19.12.2015 год. от 12:00 ч.
Както вече споменахме младата жена страда от рядка форма на раково заболяване - светлоклетъчен сарком на меката тъкан. Наложително е провеждането на животоспасяващо оперативно лечение в немска клиника, за което е нужна сумата от близо 40 000 лв.
Генка Димитрова е преподавател в ОДЗ „Звездица Зорница" - Бургас. Отдала сърцето си на децата, тя от скоро е и майка на прекрасен двугодишен син.
Преди дни в Карнобат се проведе благотворителен базар в нейна подкрепа, а малчуганите от детското заведение организираха различни концерти за своята учителка. През януари те ще излязат на сцената на НХК-Бургас, за да помогнат за пореден път в събирането на нужните средствата.
Всеки, който желае да се включи в благородната инициатива, може да го направи на:
IBAN: BG50UBBS80021039539240
BIC: UBBSBGSF
Банка: Обединена Българска Банка
Титуляр: Генка Димитрова Димитрова