пари
пари / dariknews.bg,архив
Общинският превозвач „Бургасбус“ обмисля въвеждането на преференциални цени за бургаските пенсионери, които използват активно градския транспорт. Според шефа на превозвача инж. Петко Драгнев, новите електронни карти, заредени за около 30 курса, ще струват символичните 7 лева. Тази ценовата политика на „Бургасбус“ обаче ще обхване само пътуващите, които са над 80 години.
 

"Бургасбус": Вдигаме цената на билетите


„Разбира се, хората сами ще преценят за колко да зареждат картите си. При 20 пътувания например, цената може да бъде и 5 лева“, каза Драгнев. Припомняме, че само преди седмица той настоя за увеличение на цените на билетите и картите за пътуване в Бургас. Внесеното до Общински съвет – Бургас предложение ще бъде гласувано в края на този месец.
 

Пуснаха "Карсан"


Междувременно, искането за новата цена на курс от 1 лев и 30 стотинки, предизвика доста противоречиви реакции в социалните мрежи. До местния парламент беше изпратено и писмо с настояване за „замразяване“ на цените за пенсионери и ученици. В писмо до кмета на Бургас, бургазлия даде пример със Стара Загора, където възрастните хора имат това право.