БСП-Бургас в очакване на новия си лидер
БСП-Бургас в очакване на новия си лидер / Красимир Калудов
БСП Бургас в очакване на новия си лидер
48391
БСП Бургас в очакване на новия си лидер
  • БСП Бургас в очакване на новия си лидер

Петима кандидати спорят за доверието на бургаските социалисти и за освободения председателски пост на досегашния лидер общински лидер Димитър Стоянов.

На първия ред в препълнената зала на театъра „Адриана Будевска" рамо до рамо застанаха претендентите Евгений Мосинов, Павел Маринов, Николай Ташев, Стоян Колев и Георги Тодоров.

Разширяване на влиянието на партията, привличане на повече млади хора, обединяване на всички „лагери", заемане на позицията на непримирима опозиция и връщане на БСП в управлението на Бургас са малка част от изискванията, които поставиха делегатите на общинската изборна конференция към бъдещия водач на левицата.

В залата логично най-голямо внимание привлякоха Мосинов и Маринов, но сякаш по-ухажвани от актива бяха партийните ветерани Радостин Димитров, Любомир Пантелеев, спечелилата много избори Маруся Любчева, банкерът Чардаков, екс шефът на пристанището Аргир Бояджиев и разбира се вечно всяващият респект Йоан Костадинов.

Сигурно е едно. В БСП-Бургас предстои смяна на караула и за Рождество Христово левицата ще дочака своя нов месия, от когото ще очакват да изведе партията до властта.

Чуйте настроенията и очакванията на редовите социалисти.