Безплатна барокамера до Коледа
Безплатна барокамера до Коледа / пресцентър

Поради големия интерес към лечението на различни заболявания с барокамера, лекарите от МБАЛ Бургас продължават с безплатните консултаци, всеки вторник и четвъртък от 14 до 16 часа. Те ще се провеждат в кабинета на гърба на новия корпус на болницата. Извършват ги д-р Георги Матев и д-р Даниела Люцканова - двама от малкото в страната сертифицирани специалисти за работа с барокамера.

В основата на лечението е значителното повишаване на кислородния капацитет на органите и тъканите в човешкото тяло. В барокамерата тялото на пациента всмуква кислород под високо налягане. Чрез кръвта и лимфата кислородът достига до всички органи и клетки, нормализира енергийния баланс на тялото, активира възстановителните процеси и засилва кръвообращението.

Барокамерата влияе добре на заздравяване на тежки рани и изгаряния. Тя се препоръчва за лечение на "диабетно стъпало". Терапията с кислород под налягане е безценна при анемии, отравяния, остеомиелит, множествена склероза, състояния след инсулт и инфаркт, декомпресионна болест, неврит на слуховия нерв, мигрена, газова гангрена, както и за цялостно укрепване и тонизиране на организма.