„Аякс” - медали и качество за пореден път
„Аякс” - медали и качество за пореден път / netinfo

С два златни и един сребърен медала се завърна бургаския клуб „Аякс” от Държавното първенство по кик бокс в най-атрактивните стилове „К-1” и „Фул контакт”, в Нова Загора. Бургазлии участваха с трима състезатели.

Християн Корунчев (юноши старша възраст, кат. 75 кг.) в К-1” е шампион. На финала той победи представител на СК “Легия“ Варна, с което спечели място в националния отбор и ще представя страната ни на предстоящите Балканиада в Сърбия и Европейско първенство за кадети в Испания.

Михаил Динев при мъжете (91 кг.) „Фул контакт” поднесе на полуфинала изненада за всички фенове на кик бокса, побеждавайки Деян Топалски от СК „Иккен“ София. Във финалния мач се наложи с 3:0 съдийски гласа над представител на  СК ”Боил” Варна.

Сребърен медалист е Красимир Петров (мъже, кат. 91 кг.) стил “К-1”. Той победи с 3:0 съдийски гласа състезател от СК “Хара“ Стара Загора.  а на финала в много оспорван двубой загуби само с една точка от Световния шампион по муай тай Християн Тотев от СК „Шуменска крепост“.

Старши-треньорът на „Аякс” Йордан Дичев коментира, че освен отличията, е доволен от силното и качествено представяне на своите бойци.