Обвиняемите пристигнаха в съда в спортни екипи.
Обвиняемите пристигнаха в съда в спортни екипи. / Снимка: Дарик - Бургас
„Двете престъпления са в рамките на половин час. Съвсем нормално е да са извършени в рамките на някаква емоция“- С този аргумент защитата на задържаните за серия от грабежи над непълнолетни чужденци в Слънчев бряг- Даниел Ганев, републикански шампион по борба, и Николай Бабечев настоя днес пред Окръжния съд в Бургас за изменение на мярката за неотклонение на обвиняемите и освобождаването им от ареста.

Дарик-Бургас припомня, че Даниел, брат му Мариян – също надежда в борбата, и Николай-всички от Сливен, бяха заловени при специализирана операция на криминалистите от РУ Несебър и от Главна дирекция „Национална полиция”. При последвало претърсване в квартирата им бяха намерени наркотици, електронна везна и пликчета за разпределяне на дози.

В момента Мариян се намира в УМБАЛ-Бургас. Той е приет в лечебното заведение на 13 юли, почти веднага след като бе задържан от полицията и настанен в хирургията. След изписването му, магистратите ще преценят да му наложат ли постоянен арест или да е с по-лека мярка за неотклонение.

„Искрено съжалявам. Осъзнавам огромната си грешка, която няма да повтарям. Обаче в ареста ми е тежко. Храната там не е подходяща за мен, тъй като аз трябва да спазвам специален режим. Дават ми бял хляб, а аз трябва да ям пълнозърнест. Отделно – има напрежение, а аз не съм свикнал с това.“, каза Николай Бабачев. А съучаникът му допълни: Осъзнавам грешката ни. Най-много искаме да приключи всичко. Не мисля, че тази мярка е подходяща за това, което сме направили.“. И настоя да бъде пуснат от ареста.
В крайна сметка съдът остави и двамата зад решетките. Каква ще е съдбата на третия участник в престъпленията се се реши в следващите дни.