АБЧ: Правителството заграбва цялото Черноморие в последните си дни
АБЧ: Правителството заграбва цялото Черноморие в последните си дни / Дарик Бургас

„Правителството на Орешарски е решило да унищожи тихомълком цялото българско Черноморие преди да си отиде завинаги”, твърдят в писмо до медиите от Асоциация Българско Черноморие. Според тяхпланът да създаване на Национален парк „Българско Черноморие” е инициатива „за заграбване и унищожаване на поминъка на над 1 000 000 български жители.

„След като в края на миналия месец и трите обществени обсъждания се провалиха, а правителствените емисари бяха изгонени от народа, идеолозите на пъкления план нагло подновяват обществените обсъждания. Срещите по места са насрочени тайно и бързо, само три седмици след грандиозните провали”, пише в писмото. Ето още от него:

„Подготвени са само 4 обсъждания, подредени в 4 последователни дни.  Първото обществено обсъждане от „поправителната сесия” е насрочено за 14.07.2014 г. в Созопол, на следващият ден – 15 юли е обсъждането в Бургас, на 16-ти в Балчик и на 17-ти във Варна. Организацията прилича на маратонско бягане, а гласност тенденциозно не се дава.

И съвсем логично, защото управляващите не желаят обществен дебат, нито се интересуват от мнението на народа. Тяхната единствена цел е да пробутат тихомълком т. нар. „обществени обсъждания” – фиктивно и светкавично”.