полиция протест
полиция протест / Dariknews.bg
Районната прокуратура в Айтос наложи 72-часов арест на мъж и жена от ромски произход, които снощи нападнаха полицаи от местното управление на МВР. Задържани са Албена Г. на 40 години и Атанас Д. на 43 години. Както Дарик-Бургас по-рано съобщи, полицай бе приет в Неврохирургията на УМБАЛ, след като при изпълнение на служебните си задължения за потушаване на скандал в ромската махала в града, бе ударен в главата.

Ударът, установили разследващите, бил нанесен от Албена Г. Тя нападнала МВР-служителя с дървена греда с размери 9 см  х 4,5 см и дължина 40 см. Полицаят е с лека телесна повреда, уточниха от прокуратурата. За това престъпление жената може да получи до 5 години затвор.

Роми нападнаха полицай в Айтос

По време на скандала е бил ранен и още един полицейски служител, уточниха от прокуратурата. Това е младши инспектор. Нападението било извършено от съпруга на Албена- Атанас. Той пребил младши инспектор с 50-сантиметрова летва. Униформеният е с по-леки травми от колегата си. 

Днес прокуратурата в Айтос внесе в съда искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ за двамата съпрузи.