Включи града
Включи града / netinfo

Фасади на сгради ще оживеят под прожекторите на кино машините по време на тазгодишното издание на фестивала за съвременно изкуство "Включи града" от 16 до 18 юни. Запазено място в програмата имат и зрелищните представления на артистите от театър Файъртър, които чрез спектаклите "Охлюмотив" и "Гигански богомолки" ще видим по главните улици на града. 

Атрактивна интерактивна фото-арт- инсталация ще бъде обекта, който ще даде възможност на всеки посетител да се снима, преобразявайки се до неузнаваемост с различни аксесоари. Новото в програмата е включването на бургаската фолклорна общност от самодейни състави, които ще представят непреходната красота и естетика на българските народни танци на едно необичайно за тях място - Мостика.

Културни институции, организации, свободни артисти и творчески групи от Бургас от 16 до 18 юни ще бъдат представени в галерии и открити градски пространства, в който публиката ще бъде въвлечена в едно истинско приключение. През тази година "Включи града" ще предложи рок концерти, класически и джаз изпълнения. Всички събития са с вход свободен.