/ Община Банско
След успехите на своите възпитаници от Школата по народно пеене и народни инструменти и дейности по интереси „Свирим, пеем и мечтаем” към НУ „Св. П. Хилендарски”-Банско,  признание получи и техният ръководител Марин Бърдарев. Той бе удостоен с „Първа награда - ЛАУРЕАТ” във видеоконкурса „Децата и фолклора - 2019”.

Банско
Снимка: Община Банско

Конкурсът е ежегоден и се провежда във Варна, а награждаването на лауреатите се проведе в Пловдив на 24-ти март на заключителния гала-концерт. Целта на конкурса е изява и популяризиране постиженията на учителите по музика с децата в областта на фолклора. В конкурса взеха участие над 120 учители по музика от цялата страна. 

Банско
Снимка: Община Банско


Марин Бърдарев участва с видеоматериал от седем фолклорни песни, изпълнени от неговите ученици на последния съвместен концерт от миналата година през месец август с гост-изпълнители: Клавдия Драганова – учител по музика в Международна гимназия „Проф. д-р В. Златарски” - София, Ганчо Гавазов - диригент на Представителен хор към НУФИ „Широка Лъка” и Петър Миланов - контрабасист на ансамбъл „Филип Кутев” - София.

Банско
Снимка: Община Банско

Ръководството на Начално училище „Св. Паисий Хилендарски” - Банско и родителите на децата, поздравяват учителя по музика със завоювания успех, като му пожелават да продължи да открива и развива малките таланти от Банско. Малките таланти започнаха своето музикално развитие, благодарение на Общинската лятна програма „Детско лято”, която се провежда всяка година в Началното училище.