/ Община Благоевград
Днес стартира кампанията за записването на деца за прием в детските градини в Благоевград. Подаването на заявления се извършва в съответното учебно заведение. Тази година в община Благоевград се очаква да бъдат приети близо 600 деца, разпределени в 24 първи групи и 110 деца в 5 яслени групи в детските градини.
  
За учебната 2018/2019 година критериите за прием остават непроменени. Той се извършва посредством точкова система, която се формира чрез два вида критерии - общи и социални.

Общите критерии са за деца на родители, живеещи в района на детското заведение, такива, които имат брат или сестра, вече приети, деца на родители, които са редовни студенти, на служители в детската градина.

Те се отнасят и за деца, на които местоработата на родителя или настойника е в района на детското заведение. Социалните критерии обхващат и деца в неравностойно положение, от приемно семейство, без родителски грижи, както и деца от многодетно семейство. Децата със специални образователни потребности се приемат с предимство.

И тази година, както предходните, има достатъчно свободни места в детските градини.

Детайлна информация за критериите, сроковете, подбора и документите е публикувана на сайта на община Благоевград в раздел „Детски градини и ясли“.

Кампанията ще продължи до 10 април.