Заловиха мъж, инсценирал отвличане
Заловиха мъж, инсценирал отвличане / Дарик Благоевград, Любима Калпачка

Задържаха мъж от Сандански, който инсценирал собственото си отвличане.

32-годишният Йордан С. въвел в заблуждение органите на реда, които въз основа на получено съобщение на телефон 112 се задействали за неговото издирване.

Сигналът в санданската полиция подала 19-годишната Христина М.-приятелка на Йордан. Тя съобщила, че Йордан е качен принудително в автомобил "Ауди" към 19.00 часа снощи, дори подсказала на полицаите, че е отведен в към местността "Попина лъка".

В акцията по издирване на "отвлечения" се включили и служители от регионалното звено "Борба с организираната престъпност".

Малко преди полунощ станало ясно, че младият мъж се укрива в дома на жена, с която живее на семейни начала. При пристигането на полицейските служители е установено, че той се е заключил от вътрешната страна на апартамента, като отказал да осъществи контакт с антимафиотите.

Със съгласието на собственичката на апартамента, 22-годишна санданчака, входната врата на жилището била разбита с пневматичен крик.

При извършената проверка в апартамента полицейските служители установили, че Йордан е напуснал междувременно жилището на жена си, като се прехвърлил на тераса на съседния апартамент. Той е задържан в полицията за едно денонощие.

Работата по случая продължава.