Тя е с опасност за живота
С хеликоптер от Сандански до София за 35 минути беше транспортиран пациент с множество фрактури. Полетът е преминал без сътресения, с малко турбуленция при планините, но това е нормално, каза пред журналисти командирът на хеликоптера Юлиян Богоев. Не ни притесняват такива мисии, допълни той. Богоев увери, че кацането на хеликоптера на стадиона в Сандански не е затруднило изпълнението на мисията. 

Жена е с опасност за живота, след като колата ѝ тръгва сама и я повлича

Машината е клас А и отговаря на всички европейски изисквания, добави той. Когато хеликоптерите станат шест, всеки от тях ще работи в неговия радиус, каза още Богоев. По думите му следващите хеликоптери ще бъдат оборудвани с лебедка, като това ще наложи и допълнително обучение на спасяващите заради случаите, в които ще се използва и лебедката.

На 5 юни на ул. „Деспот Слав“ в гр. Сандански, при паркиране на лек автомобил, 58-годишната му водачка не е взела необходимите мерки автомобилът да не потегли сам, в резултат на което той тръгва назад и с отворена предна врата я повлича. Жената е пострадала с фрактура на малкия таз, фрактура на две ребра и ключица. 

БГНЕС

Хеликоптерът излетя от двора на Специализирания отряд за въздушно наблюдение на ГДГП в столичния квартал „Враждебна".

Първият случай, в който хеликоптерът бе използван, бе за транспортирането на жена от Шумен във Военномедицинската академия в София от изцяло български екип. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС